Japonský nůž SANTOKU z nano materiálů

10. leden 2011  komentáře (0) Reklama

Příprava pokrmů si žádá kvalitní náčiní. Proto by ani v naší kuchyni neměly chybět moderní nože , které používají i profesionální kuchaři po celém světě. Bez dobrých nožů se totiž příprava jídel může stát každodenním strašákem.

Japonský nůž SANTOKU z nano materiálůJaponský nůž SANTOKU z nano materiálů

Nanotechnologie zlepšila vlastnosti nožů

Mezi nejkvalitnější nože se řadí i japonský nůž Santoku. Tento univerzální nůž je dnes navíc vyráběn za pomocí nanotechnologie, čímž byly jeho vlastnosti ještě vylepšeny. Santoku nůž vyrobený z nano materiálů je horkou novinkou na světovém trhu s kuchyňskými noži .

A v čem tkví kouzlo Santoku nože vyráběného za pomocí nanotechnologie? Stejně jako keramické nože , mají nanonože celou řadu výhod. Manipulace s nimi je velmi jednoduchá. Nejen že je velmi lehký a dobře vyvážený, takže práce s ním nedělá potíž ani méně zkušeným kuchařům, ale zároveň jeho čepel má vynikající vlastnosti, které celý proces přípravy pokrmů zjednoduší.

Santoku nůž skvěle krájí a řeže maso i zeleninu

Santoku nůž z nano-materiálů je určen především pro krájení, sekání a kostkování potravin. Ostatně i z těchto tří schopností vychází jeho název, který ve volném překladu znamená „tři ctnosti“. S tímto nožem lze lehce zpracovávat jak maso, tak také zeleninu. I vzhledem k tomu, že má původ v Japonsku, hodí se skvělým způsobem zejména pro zpracování ryb.

Mezi přednosti Santoku nože se řadí několik věcí. Tou asi nejvděčnější vlastností je nepřilnavost povrchu. Potraviny, které se jím krájejí, sekají či jinak porcují, se nepřilepují, takže celá práce je mnohem snadnější a také bezpečnější, neboť není třeba neustále odlupovat přichycené části masa či zeleniny z čepele.

Výjimečná čepel projede potravinou jako nůž máslem

Nanonože Santoku jsou také velmi tenké. Temperovaná ocel zpracovaná touto technologií, dokáže být i při velmi malé tloušťce velmi efektivní a zároveň odolná. Nespornou výhodou je i výdrž ostří nože. Santoku nůž totiž není třeba brousit obden, jako je tomu u jiných nožů, i při denním používání jej stačí nabrousit jen jednou či dvakrát do roka.

Univerzální japonský nůž Santoku z nano materiálů by neměl chybět v žádné kuchyni. Tato unikátní světová novinka svými vlastnostmi hravě strčí do kapsy většinu starších nožů. Můžete si přitom vybírat z několika velikostí, obvykle se vyrábí v délce od 12 cm do 20 cm.

Japonci jsou mistři v kuchyni, zejména v úpravě ryb a dalších mas jsou doslova světovou špičkou. A proto není divu, že vymysleli tak dokonalý nástroj do kuchyně, jakým je japonský nůž Santoku.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

4 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Čtěte také...

Při zařizování domácnosti nezapomeňte ani na prostor ložnice

Při zařizování nového domova se zaměřme nejen na prostor kuchyně, která je jistě jednou z nejdůležitějších místností, ale také na další části domácnosti, zejména na ložnici. Právě v ní totiž budeme trávit velkou část dnů. V ložnici každý z nás stráví až kolem osmi hodin denně. Podle toho bychom se m…

Ideální podlaha do kuchyně

Ideální podlaha do kuchyně

Zaobíráte se otázkou, jako podlahu vybrat do kuchyně? Kuchyně je místnost, do které se například koberce vůbec nehodí. Velmi často se nám stává, že něco rozlijeme nebo rozsypeme a z koberce se následky těchto nehod odstraňují jen velmi těžce.


Co má společného zahradní nábytek a kuchyňský nábytek?

Co má společného zahradní nábytek a kuchyňský nábytek?

Výběr nábytku není určitě nijak jednoduchou záležitostí, a to zejména v případě, kdy je v prodejnách obrovské množství takovéhoto nábytku a člověk neví, který si má vybrat. Pokud se budeme ptát, co má společného zahradní nábytek a nábytek určený do kuchyně, tak zjistíme, že jde především o kvalitu m…

Ventilátory v kuchyni

Ventilátory v kuchyni

Společnost HACO nabízí hned několik různých druhů větracích mřížek. Sortiment těchto produktů je velmi široký a rozdělit se dá například podle materiálu, z něhož jsou tyto větrací mřížky vyrobeny.