Kuchyně ve stylu Feng Shui

15. únor 2010  komentáře (0) Reklama

Kuchyně je pro většinu lidí srdcem domova. V posledních letech však doznaly trendy zařizování kuchyně mnoha změn. Kuchyně jsou dnes vzdušnější, užívají se výraznější barvy, velký důraz se klade na účelnost a praktičnost. Jak tedy kuchyň správně zařídit?

Kuchyně ve stylu Feng ShuiKuchyně ve stylu Feng Shui

 

Kuchyně ve stylu Feng Shui

Zajímavou alternativou při zařizování kuchyně se stalo dodržování zásad Feng Shui. Jedná se o čínské učení, které pomáhá uvolňovat v domácnosti energii a zpříjemňuje tak jeho obyvatelům život. Pro Feng Shui je kuchyně zcela zásadním prostorem, protože je sídlem bohatství a zdraví.

Sporák (oheň) zastupuje bohatství, a jako takový by měl být udržován v dobrém stavu. Oheň je zároveň protikladem vody a je proto důležité dbát na vzájemnou pozici dřezu a sporáku. Nikdy by neměly být proti sobě, protože dle Feng Shui toto rozmístění vede k hádkám v rodině.

Je-li feng shui vaší kuchyně čisté, zářivé a vlídné, je takové i srdce vašeho domova. Péče a pozornost, kterou věnujete zkrášlení této důležité části vašeho domova, vytváří mocnou a pozitivní energii, která podporuje zdraví a prosperitu celé vaší rodiny.

 

Využití prostoru

Základem všeho je samozřejmě prostor. Pokud máte rodinný dům, můžete se pravděpodobně při navrhování kuchyně značně rozmáchnout. Zoufat ale nemusíte, ani pokud obýváte pouze panelákový byt. Existují totiž různé „vychytávky“, které nahradí hned několik přístrojů a nezaberou téměř žádné místo. Příkladem takovéhoto pomocníka je například Flavo Wave Turbo od firmy TopShop. Kombinuje v sobě troubu, sporák, gril a mikrovlnou troubu, čímž vám ušetří neuvěřitelný prostor.

Originální výzdoba kuchyně

Dalším specifikem při navrhování moderní kuchyně je důraz ne detail. Může jím být zajímavá tapeta nebo originální utěrky. Pokud jste však spíše prakticky založení, poohlédněte se po nějaké funkční perličce, která nejen že ohromí vaše návštěvy, ale zároveň vám bude spolehlivě sloužit. Jako skvělou ukázku vám nabízíme Marinovač. Nejen že v něm marinované potraviny chutnají nebesky, ale dozajista upoutá každého, kdo d vaší kuchyně zavítá.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

1 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Čtěte také...

Inspirace (nejen) do kuchyně v romantickém stylu

Inspirace (nejen) do kuchyně v romantickém stylu

Přemýšlíte, čím oživit Vaši kuchyň a jídelnu? Pokud máte rádi romantiku, venkov a dávné časy, mohl by Vás oslovit skandinávský vintage styl a jeho bytové doplňky. Interiéry zařízené ve vintage stylu působí velice vlídně, útulně a zabydleně.

Modernizace kuchyně: Vytvoření kuchyně na míru

Modernizace kuchyně: Vytvoření kuchyně na míru

Pokud se vám zdá, že je vaše kuchyně již zastaralá a potřebovala by kompletně zmodernizovat, stačí se obrátit na specializované firmy, které vám vypracují návrh kuchyně na míru. To přináší několik zásadních výhod.


Jakou barvu kuchyně zvolit aneb Barvy neobyčejných kuchyní od LE BON

Jakou barvu kuchyně zvolit aneb Barvy neobyčejných kuchyní od LE BON

Barva dá kuchyni konečnou atmosféru, styl i naladění. Máte-li se ve své nové kuchyni cítit dobře, je třeba, aby vám její barva sedla. Jak mít ovšem jistotu, že vybraný tón je skutečně tím pravým?

Obklady do kuchyně od Keramiky Soukup

Rozhodli jste se investovat do domácnosti a rádi byste zrekonstruovali kuchyň? Kuchyně je často považována za jednu z nejdůležitějších místností domácností. Není se také čemu divit, vždyť právě tato místnost je vůbec nejnavštěvovanější místností celého bytu či rodinného domu. Často také propojuje je…



Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!