Smaltované nádobí ve vaší kuchyni

9. květen 2010  komentáře (0) Reklama

Pokud si myslíte, že smaltované nádobí je již dávno minulostí, tak jste pravděpodobně na omylu, jelikož se jedná o typ nádobí, který je svými vlastnostmi předurčen v podstatě k věčnému využití. Smalt jakožto povrch byl vynalezen již ve středověku, a to jak v Číně, tak i v Evropě.

Smaltované nádobí ve vaší kuchyniSmaltované nádobí ve vaší kuchyni

Výhody smaltovaného nádobí

Jeho výhody při použití na nádobí jsou naprosto jedinečné a těžko bychom hledali podobnou látku, která by tolika plusy disponovala. Smaltované nádobí je schopno velmi dobře rovnoměrně rozvést teplo, které na něj momentálně působí. Pokud lidé dříve vařili pouze v ocelových anebo litinových hrncích, stávalo se, že určité části pokrmů byly dodělané a druhé ne. U smaltovaného nádobí tomu tak rozhodně není.

Smaltované nádobí a jeho dlouhá životnost

Smaltované nádobí se vyznačuje také dlouhodobou životností. Jen si vzpomeňte, jak vypadá nádobí, v němž vaří mnohé babičky? Ano, je smaltované a jeho krásné malůvky z vnější strany hrnců jsou krásné stejné tak, jak tomu bylo, když byly hrnce nové! Mezi další základní skvělé plusy tohoto typu nádobí patří také výborná omyvatelnost hrnců potažených smaltem. Jednoduše se pouze setřou žínkou namočenou ve vodě.

Zdravé vaření ve smaltu

Smaltované nádobí se také vyznačuje absolutní zdravotní nezávadností. I při jeho dlouhodobém používání se není třeba bát jakýchkoli zdravotních rizik! Zdravé vaření je přeci jen z pohledu dnešních trendů jedním z nejdůležitějších prvků. Měli bychom se tedy právě v tomto duchu snažit používat a hlavně nakupovat nádobí i my. Pak si budeme moci říci, že jsme pro své zdraví udělali vše, co jen šlo.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

1 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Čtěte také...

Instalatéři ve vaší kuchyni

Instalatéři ve vaší kuchyni

Určitě bychom neměli v žádném případě podcenit situace, kdy ve své kuchyni budeme potřebovat pomoc instalatérů, kteří by nám mohli pomoci především v těch chvílích, kdy se ocitneme v problémech, které nebudeme schopni vyřešit sami. Stejně tak nepodceňujte další řemesla.

Odpadkové koše nejen do vaší domácnosti

Prakticky v každé domácnosti najdeme místo, kde jsou shromažďovány odpadky. Jejich tvorbě se totiž domácnost jednoduše nevyhne – prázdné obaly, použité čajové sáčky a zbytky jídla jednoduše je třeba někde schraňovat,než se všechny dopraví k popelnici


Bílá technika do vaší kuchyně

Bílá technika do vaší kuchyně

Při zařizování kuchyně je nutné obstarat si spoustu nových věcí, které zdokonalí naše bydlení natolik, že se budeme doma cítit dobře. Kuchyně se stává centrem domácnosti již dlouhé generace. Bílá technika jistě obstará to, že si budeme moci říci, že jsme si kuchyni zařídili dobře. Určitě není jednod…

Nejlepší myčka na nádobí

Nejlepší myčka na nádobí

Pokud už vás opravdu omrzelo umývat každý den nádobí, je zřejmě nejvyšší čas pořídit si myčku. Uvidíte, že existuje opravdu mnoho důvodů, proč si tohoto skvělého pomocníka do domácnosti pořídit.