Vybíráme tyčový mixér

7. červenec 2010  komentáře (0) Reklama

Tyčový mixér, stále oblíbenější pomocník v kuchyni, má několik zásadních předností, z nichž asi největší je možnost snadného ovládání. Již z názvu mixéru totiž vyplývá, že se jedná o ruční tyčový mixér , který je díky svojí tyčové konstrukci snadno uchopitelný. Potraviny, jež tímto mixérem zpracováváte, jsou tak dokonale rozšlehány či rozsekány.

Vybíráme tyčový mixérVybíráme tyčový mixér

Důležitými aspekty, na něž je třeba při výběru nejvhodnějšího tyčového mixéru pohlížet, jsou zejména tyto náležitosti:

Důležité vlastnosti tyčového mixéru

Je dobré si říci, jaký druh potravin budu s novým tyčovým mixérem nejčastěji zpracovávat. Existuje totiž několik druhů tyčových mixérů, z nichž některé jsou vhodné spíše pro zpracování měkčích potravin (např. ovoce či zeleniny), jiné jsou pak díky použitému materiálu ostří vhodné i pro tvrdší suroviny.

Při výběru se rozhodně řiďte objemem surovin, které budete pravidelně zpracovávat. Rozhodně je lepší zvolit robustnější a odolnější tyčový mixér v případě, že jej budete používat například jako profesionálové, tedy pro větší množství surovin najednou. Naopak při použití v malé domácnosti postačí jistě mixér s menším příkonem. Příkon tyčových mixérů se přitom pohybuje nejčastěji v rozmezí od 100 do 300 wattů.

Jako u každého výrobku je důležitý i vhodný materiál, ze kterého je tyčový mixér vyroben. Za nejkvalitnější materiál, ze kterého je vyrobeno ostří mixéru, je přitom považována kvalitní nerezová ocel, jež má vysokou životnost.

Snadná údržba by měla být předností každého tyčového mixéru. Při výběru je tak třeba vyzkoušet, jak snadná je odnímatelnost nožů tak, abychom je lehce mohli omýt v dřezu či myčce nádobí.

Přítomnost pojistky. Pojistka, kterou je dnes vybavena většina těchto spotřebičů, slouží jako ochrana proti přehřátí přístroje, přetížení apod. Díky pojistce se tak vyhneme případnému poškození motoru mixéru a tím jeho celkovému znehodnocení přístroje.

Tyčový mixér je oblíbený zejména pro svoji lehkost a snadnou manipulaci.

Každý, kdo používá v kuchyni kuchyňské roboty, jistě ví, jak o mnoho méně úsilí stojí použití tyčového mixéru oproti klasickým stolním mixérům.

Kromě výše zmíněných aspektů bývá dalším z důležitých faktorů pro volbu tyčového mixéru, ostatně jako u všech produktů, cena. U lehčích typů, určených pro menší množství zpracovávaných potravin, vyjde pořízení jednoho přístroje řádově na několik stokorun. Dražší přístroje s vyšším příkonem se pak pohybují od hranice 1000 Kč nahoru.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

3.1 hvězdiček / Hodnoceno: 10x


Přidat komentář (0)

Reklama

Čtěte také...

Tyčový mixér: Použití v kuchyni

Tyčový mixér: Použití v kuchyni

Tyčové mixéry nacházejí stále větší uplatnění v domácnosti. Jsou upřednostňovány i mnoha profesionálními kuchaři, a to zejména pro svou lehkost (nejlehčí typy tyčových mixérů mají hmotnost již od několika set gramů) a velmi jednoduchou ovladatelnost.

Vybíráme ledničku

Vybíráme ledničku

Ať chceme, nebo ne, ledničku v domácnosti potřebujeme. Prakticky každý si ji musí pořídit a život bez ní by byl již v současné moderní době prakticky nepředstavitelný. Vybrat si ale tu pravou v záplavě různých modelů není mnohdy až tolik jednoduché. Podívejme se tedy na základní faktory, které by mě…


Bytové doplňky do kuchyně

Bytové doplňky do kuchyně

Vždycky jsem chtěla bydlet v hezkém, světlém bytě, s vkusným a moderním interiérem. S přítelem jsme sehnali naprosto úžasný byt, přesně podle mých představ. Při nutné renovaci jsme se rozhodovali o nové kuchyňské lince. Vybírali jsme mezi dřevěným dekorem a čistě bílou. Po dlouhém rozhodování jsme s…

Topíme ekologicky v krbových kamnech

Topíme ekologicky v krbových kamnech

Přejít v dnešní době na vytápění dřevem je podle odborníků řešením nejen úsporným, ale především i ekologickým. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak si takto zatopit doma, je pořídit si krbová kamna s proskleným ohništěm.